חיפושדלג על חיפוש
בר עליוןדלג על בר עליון
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

לחוח

חומרים:
1 כוס קמח מלא 
1.5 כוסות מים פושרים 
1/2 כפית מלח 
כפית שמרים 

אופן ההכנה: 
1. נפו את הקמח בקערה גדולה והוסיפו את כל החומרים, ערבבו היטב במזלג (אפשרי במקצף) דאגו שלא יִוַצְרוּ גושים (את המלח הוסיפו בסוף) 
2. הניחו להתפחה בפינה חמימה למשך 25 דקות. 
3. שמנו מחבת טפלון בניר מגבת טבול במעט שמן
4. צקו מצקת אחת מהבצק לתוך המחבת בעודה קרה ודאגו לכיסוי כל משטח המחבת.
5. הניחו את המחבת על הכירים והדליקו אש גבוהה ומיד יתחילו לְהִיוַצֵּר בועות
6. הלחוח מוכן כאשר הקמח מלמעלה התיבש והוא נפרד מהמחבת ללא מאמץ ולמטה זהוב. 
7. על מנת להכין את הלחוח הבא קררו את המחבת בצורה הבאה: שטפו את גב המחבת בזרם מים קרים ויבשו במגבת, והכינו את הלחוח הבא.
8. האם לשמן מחבת, אופציה לבשל עם ביצה מה פשר הביצה,בתמונות לא רואים כוס אלא מצקת, האם לא מכסים את המחבת לדקה.

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד