חיפושדלג על חיפוש
בר עליוןדלג על בר עליון
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

זהירות! זבובי בשר

הרב משה ויא 
יעוץ והדרכה בנושא כשרות ובנגיעות במזון 
סנהדריה המורחבת 138 ב' 
ירושלים    
 טל: 02-5325588 פקס: 02-5829089
Email: vayemoshe@gmail.com

תמוז תשע"ט
שלום רב!

בקיץ מצויים זבובים רבים מסוגים שונים,
קיימים שני סוגים של זבובי בשר הנמשכים למזון מן החי (בשר, דגים וביצים פתוחות):

1.      זבוב בגודל בינוני שצבע גופו כחול מתכתי או ירוק, המטיל קבוצות קטנות של ביצים לבנות זעירות הנראות כגרגרי אורז זעירים, על גבי בשר, דגים וביצה פתוחה (כולל חביתה!).
אם מסירים את כל הביצים תוך זמן קצר, אין חשש לתולעים במאכל.
2.      זבוב שחור גדול, בגודל פי שניים מזבוב הבית המצוי, המשריץ עשרות רימות לבנות חיות זעירות שחודרות לתוך הבשר – אין אפשרות להשתמש בנתח הבשר הנגוע.
יש להקפיד שבשר, דגים וכדומה בין מבושלים (כגון שניצל) ובין לא מבושלים (כגון עוף המונח להפשרה), יהיו תמיד מכוסים היטב כגון בקופסאות סגורות או בניילון קשור.
פירוט יתר ותמונות להמחשה ניתן לראות בספר "בדיקת המזון כהלכה" כרך ב'.

בתפילה שלא ניכשל
הרב משה ויא
מח"ס בדיקת המזון כהלכה

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד