חיפושדלג על חיפוש
בר עליוןדלג על בר עליון
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

נוגעים בנגיעות

מאת הרה"ג משה ויא שליט"א

בצל יבש
1. אם הבצל קשה, סגור בחלקו העליון וקליפתו יבשה, חותכים ומסירים את חלקו העליון (ה'שפיץ') יחד עם סנטימטר מגוף הבצל, ומתבוננים אם הגלדים צמודים היטב זה לזה. אם הגלדים אכן צמודים צורך לשטוף ביניהם, אך יש לשטוף את צידו החיצוני של הבצל אחרי הקילוף.
אם הבצל עשוי משני חלקים ('תאומים'), יש להפריד ביניהם ולשטוף היטב.
2. אם שכבות הבצל אינן צמודות היטב, או שהבצל התחיל להצמיח עלים ירוקים, או שהבצל 'חצי יבש' (בעל קליפה בהירה דקיקה וצוואר חתוך), יש להפריד ולשטוף היטב גלד-גלד תוך שפשוף באצבעות, או, לחילופין, לבדוק כל גלד משני צדדיו כנגד מקור אור ולראות אם מצויים טריפסים קטנים, הנראים כפס זעיר בצבע צהוב בהיר או שחור.

פירות הדר
כמדי שנה, מצויה לעיתים, נגיעות בפירות הדר (בעיקר קלמנטינות) על ידי תולעים לבנות (רימות זבוב הפירות). בעת הקילוף צריך לבדוק את הצד הפנימי (הלבן) של קליפת הפרי. אם מצוי כתם כהה בגוון חום, או אזור רך ממוסמס – יש לבדוק היטב את פנים פלחי הפרי, אם מצויים תולעים לבנות באזור זה.
בסחיטה – יש להתבונן אם צפות תולעים על פני המיץ.
זהירות מיוחדת דרושה בפירות שגדלו בגינות פרטיות.

פורסם בבטאון מרכז העניינים
יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד