צור קשרדלג על צור קשר
חיפושדלג על חיפוש
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד
גחנון
גב' מ. שעתל וגב' י. יצחק
רכיבים: כמות: 20 יחידות
1 ק"ג קמח
1 כף גדושה מלח שולחן
1 אבקת אפייה
2 כפות גדושות דבש
3 כוסות מים פושרים (600 מ"ל)
כְּ-2 מרגרינה רכה - למריחה
אופן ההכנה:
1. נפו את הקמח, הכניסו את כל החומרים לקערה ולושו עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
2. כסו במגבת והשהו כ- 40 דקות בפינה חמימה.
3. קרצו ל 10-12 עיגולים , לושו כל עיגול ועבדו את הקצוות פנימה לקבלת שקיק והפכו שהצד החלק יהיה כלפי מעלה. מרחו מעט מרגרינה על פני העיגולים לריכוך הבצק ולמניעת התייבשות.
4. השהו את הבצק שוב לחצי שעה.
5. עיבוד הבצק נעשה תחילה מהעיגולים ששהו יותר הרבה זמן, פתחו ביד (לא במערוך) כל עיגול לעלה דק כנייר בצורת עיגול (יתכן שיקרע). מרחו שכבה דקה של מרגרינה. קפלו שתי קצוות נגדיות האחד על השני, מרחו מעט מרגרינה מעל הקיפולים וגלגלו מהקצה האחר שלא קופל לצורת גליל. (ראו תמונות). חתכו כל גליל ל- 2 או 3 חלקים.
6. רפדו סיר כובאנה בנייר אפיה (ניתן לרפד בנייר המרגרינה). סדרו את הג'חנון בסיר שכבה לאורך ושכבה לרוחב, כסו במכסה, אם המכסה רופף צפו את הסיר עם נייר כסף לשמירת אטימות החום.
7. אפו בתנור בחום נמוך 140 צ' כ- 4 שעות. (לאכילה ביום חול יש לאפות כ-8 שעות עד לקבלת צבע שחום) בשבת שמים על הפלטה מערב שבת.
טיפ: ניתן להכין כמות גדולה של ג'חנון לעטוף בשקיות ניילון ולשמור בהקפאה, כשאופים לאפות קפוא ללא הפשרה.
דרגת קושי: בינוני,
משך זמן הכנה: 3 שעות
|