חיפושדלג על חיפוש
בר עליוןדלג על בר עליון
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

כובאנה (פרווה) מפטלה

דרגת קושי- בינוני
(מתכון מעולה לחלות)
 30 דק= לישה+הכנת הבצק

רכיבים:
1 ק"ג קמח לבן
1 כף גדושה מלח שולחן
1/4 כוס סוכר 
2.5 כוסות מים חמימיים (500 מ"ל)
5/8 כוסות שמן (125 מ"ל)
2 כפות שמרים יבשים
1 ביצה

מרגרינה-למריחה על הבצק
קצח (קוחדה סודה) – לבחירה, לפיזור על הכובאנה

אופן ההכנה:
1. הכניסו לקערה את השמרים היבשים, הוסיפו כפית סוכר וערו עליהם את המים הפושרים נוטים לחמים והמתינו להתפחה. 
2. בקערה גדולה אחרת שימו קמח, מלח, יתרת הסוכר, שמן וביצה, הוסיפו את תערובת השמרים שתפחה ולושו עד לקבלת בצק חלק, כסו את הבצק והניחו להתפחה כשעה.
3. מרחו את סיר הכובאנה במעט מרגרינה.
4. קרצו מהבצק עיגולים, רדדו במערוך לעלה בעובי של ? ס"מ, מרחו שכבת מרגרינה, קפלו לאורך ושוב מרחו מרגרינה, גלגלו לצורת שושנה והניחו בסיר הכובאנה במרווח אחד מהשני (על מנת שיהיה אורירי ולא דחוס) עד חצי גובה הסיר והשהו להתפחה. 
לבחירה- ניתן לפזר על הכובאנה קצח (קוחדה סודה).
5. בשלו על הגז, על אש נמוכה, וכשצד אחד מבושל הפכו את הסיר על צידו השני ובשלו. 
      ניתן לאפות גם בתנור.

כמות: 3 סירים,גדול, בינוני, קטן 

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד