חיפושדלג על חיפוש
בר עליוןדלג על בר עליון
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

כובאנה (חלבית)

הכובאנה נאכלת בד"כ בשבתות בתוספת מטבל רסק עגבניות, סחוק וחילבה. יש המוסיפים ביצים קשות

רכיבים:
1 ק"ג קמח (לבן)
1 כף מלח 
2 כפות שמרים יבשים 
3-4 כפות סוכר חום 
½ 4 כוסות מים (כוס= 200 מ"ל) חמימים  

אופן ההכנה:
1. נפו את הקמח לקערה גדולה, הכניסו את שאר החומרים, השגיחו שלא יהיה מגע בין המלח לשמרים, לושו ועבדו היטב בצק חלק ורך.
2. שמנו סיר כובאנה עם מעט מרגרינה.
3. הניחו את הבצק עד לשליש מגובה הסיר והשהו לתפיחה בפינה חמימה כ45 דקות (עד שהבצק מגיע לגובה הסיר)
4. כסו את הסיר ובשלו על אש בינונית עד שהתחתית הכובאנה אפויה, הפכו את הסיר ובשלו גם את הצד השני.
5. השאירו על פלטת השבת כל הלילה, בבוקר מעכו לפירורים והוסיפו סמנה. 
לחלק הקשה שבתחתית הסיר קוראים קוּפַאחִי.

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד