חיפושדלג על חיפוש
בר עליוןדלג על בר עליון
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

מלוואח


הכנת המלוואח בדיוק כמו הכנת הג'חנון רק אופן קיפול הבצק שונה, ניתן לגוון וחצי מכמות הבצק לג'חנון והנותר למלאווח.

רכיבים: (כמות: ל-10 יחידות)

1 ק"ג קמח 
1 כף גדושה מלח שולחן
1 אבקת אפייה 
2 כפות גדושות דבש
3 כוסות מים פושרים/חמימים (600 מ"ל)
כ-2 מרגרינה רכה - למריחה

אופן ההכנה:

1. הכינו בצק כמו של מתכון הג'חנון (עמ' ??)
2. עיבוד הבצק נעשה תחילה מהעיגולים ששהו יותר הרבה זמן, פתחו ביד (לא במערוך) כל עיגול לעלה דק כנייר בצורת עיגול (יתכן ויקרע). מרחו שכבה דקה של מרגרינה. קפלו שתי קצוות נגדיות האחד על השני, קפלו מהקצה האחר קיפול אחר קיפול ובין הקיפולים למרוח מעט מרגרינה. צרו צורה עגולה בעובי של 0.5 ס"מ.
3. שמנו מחבת במעט שמן וטגנו כל עלה משני הצדדים עד להשחמה.

טיפ: ניתן לשמור בהקפאה את הבצק כשכל מלאווח מופרד באמצעות שקית נילון, וכן ניתן להכין בצק ולהכין ממנו בו זמנית גם מלאווח וגם ג'חנון.
יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד