חיפושדלג על חיפוש
בר עליוןדלג על בר עליון
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

דוכה

דרגת קושי:קל
זמן:חצי שעה
מתאים עם: חסה,מצות

רכיבים: (כמות לקופסא של 250 גרם)

50 גרם אגוזי מלך 
50 גרם שקדים                         
20 גרם ג'ילג'ילן קלוי (מלא) 
1/2 כפית קרפה (קינמון)  (טחון)
1/2 כפית זנג'ביל (חוואיג' לקפה)
7 תמרים גדולים (בשרניים)
20 גר' זביב פרסי/ תימני (צימוקים)
1/2 תפוח אדום (עדיף בלי קליפה)
1 כּף מיץ ענבים תירוש 
1 כּף יין אדום יבש 

אופן ההכנה:
1. בדקו ונקו את האגוזים והשקדים והוסיפו את הג'ילג'ילן הקלוי, כתשו במדאק (או טחנו במטחנה) 
2. הוסיפו את הקרפה (קינמון) והזנגביל (חוואיג' לקפה) והמשיכו לכתוש.
3. בדקו ונקו את התמרים, הזביב (צימוקים) ותפוח אדום (עדיף מקולף) והמשיכו לטחון.
4. הוסיפו מיץ ענבים ויין אדום יבש.
אחסנו בצנצנות זכוכית אטומות במקרר
בליל הסדר יש לבלול בדוכה את היין.

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד