חיפושדלג על חיפוש
בר עליוןדלג על בר עליון
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

חילבה ירוקה

דרגת קושי- קשה
כמות: כ-20 קופסאות של מאתים חמישים גרם.
זמן: שלוש שעות
מאת סבתא יונה יצחק שתחי'

החומרים:
1 כוס גרגרי חילבה שלמים


אופן ההכנה:
1. בררו ובדקו את גרגרי החילבה.
2. השרו את הגרגרים בקערה עם מים קרים בין יום ליומיים, החליפו מידי פעם את המים.
3. הכניסו מחצית מהגרגרים לתוך הבלנדר עם כוס או כוס וחצי מים (מעט יותר מהגובה של הגרגרים) וטחנו. ניתן להוסיף מים לפי הצורך של הטחינה, באותו אופן גם את המחצית השניה.
4. שימו את העיסה בקערה גדולה במקרר והניחו להתקשות בין שעה וחצי לשעתיים.
5. הוציאו מהמקרר, הוסיפו כוס מים והקציפו עם היד כרבע שעה (אפשר גם עם מקצף חשמלי) 
6. הוסיפו תיבול (כודרה"- מלשון ירוק)

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד