חיפושדלג על חיפוש
בר עליוןדלג על בר עליון
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

סמנה

דרגת קושי בינוני 
זמן שעה וחצי
מתאים עם: הריש,עציט,זאום,פתות,

רכיבים: כמות: ליטר וחצי.
13 חמאות (100 גר' כל אחת) 
1 חמאה גולדבנד חלבי(200 גר') 
6 כפות גרגרי חילבה קלויים וטחונים

לעישון הכד: "מִכְּבֱּה" (עץ גפן)

אופן ההכנה:
1. בררו את החילבה, קלו במחבת וטחנו.
2. הכניסו את החמאות לסיר כובאנה חלבי [או כל סיר אלומניום חלבי, לא נירוסטה] והביאו לרתיחה 
3. הוסיפו את החילבה, בחשו והנמיכו את האש. הניחו לסמנה להתבשל כ-30 או 40 דקות עד לקבלת צבע אדמדם-זהב. החילבה שוקעת למטה ונעשית "כִּשְׁדֵה" (לא לערבב באמצע הבישול). צריך שיהיה שקוף שיהיה ניתן לראות דרכו את הכישדה למטה. השגיחו שלא ישרף. 
4. בזמן הבישול הרחיקו את הפסולת שצף למעלה בעזרת כף עץ והדביקו אותו לצידי הסיר.
5. עישנו כד המתאים לאחסון הסמנה: שרפו "מכּבֱּה" (עץ גפן) על הגאז עד שיהיה כגחלים, הכניסו לתוך כד אלומניום וסיגרו שהעשן יספג. חיזרו על פעולה זו פעמים או שלוש לספיגה טובה של העשן. העשן נותן ריח וטעם נפלא וכן שומר על הסמנה שלא יתקלקל מחוץ למקרר.
6. שפכו את הסמנה לכד.
ניתן לשמור את הסמנה בקרור ללא עישון אך כמובן שהטעם והריח אינו דומה.

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד