צור קשרדלג על צור קשר
חיפושדלג על חיפוש

תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד
ג'עלה
גב' ב. חוטר תחי'
הג'עלה הינו כינוי לתקרובת של פרות וקטניות המוגשים בד"כ בשבתות וימים טובים או בשמחות, כשכל בני המשפחה או הקרואים יושבים מסביב שולחנות ערוכים ושרים שירי קודש משירי רבי שלום שבזי ובין שיר לשיר מברכים ומתכבדים בג'עלה המוגש לפניהם.
מערבבים את כל סוגי הקטניות בצלחת נאה ומגישים, את השומשום ניתן להגיש בנפרד, וכן העתר מוגש בנפרד.
החומרים:
200 גרם עדשים שלמים
200 גרם סויה
200 גרם גריסים (לא פנינה)
100 גרם גרעיני חמניות
100 גרם גרעיני דלעת
100 גרם שומשום (ג'ילג'ילן) (עדיף שומשום מלא, אפשרי גם לבן) [ניתן להגיש את השומשום בנפרד]
200 גרם עתר
אופן הכנת קליית העדשים, הסויה והגריסים, עתר
משרים וקולים כל סוג לחוד ואח"כ מערבבים ביחד את כולם יחד.
1. בררו ונקו את הקטניות.
2. השרו את הקטניות במים לכל הפחות במשך 4 שעות.
3. הוציאו מהמים אך השאירו אותם רטובים בקערה לעוד כמה שעות עד שיתרככו. מידי פעם הפכו וגלגלו אותם כדי שלא יתייבשו.
4. שפכו את הקטניות על מגבת וייבשו אותם מהנוזלים.
5. חממו מחבת על אש גבוהה וכשהיא חמה מאד שימו את הקטניות והנמיכו מעט את האש, המשיכו לקלות על אש בינונית עם או בלי מלח לפי הטעם.
[זהירות העתר קופץ!]
אופן הכנת קליית גרעיני חמניות ודלעת
1. נקו ובררו את גרעיני החמניות והדלעת כל סוג לחוד. (אין צורך בהשריה)
2. חממו מחבת על אש גבוהה, הוסיפו את הגרעינים והמשיכו לקלות על אש בינונית עם או בלי מלח לפי הטעם.
אופן קליית השומשום (ג'ילג'ילן)
1. בררו ונקו את השומשום
2. השרו בתוך מים במשך לילה שלם, ההשריה מוציאה את המרירות ועושה אותו יותר אוורירי ופריך. (ישנה אפשרות לקלות גם ללא השריה)
3. סננו את המים במסננת ויבשו את השומשום.
4. קלו את השומשום באותו אופן של קליית גרעיני חמניות ושאר הקטניות.
את השומשום ניתן לערבב עם שאר הקטניות וניתן גם להגישו בנפרד.
קושי: קל
זמן: הרבה
כמות: 900 גרם