חיפושדלג על חיפוש
בר עליוןדלג על בר עליון
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

כעכות (חלבי)

הכעכות הינם עוגיות חלביות קלות להכנה וטעימות

זמן הכנת הבצק 15 דקות
זמן הכנת הכדורים 30 דקות
קושי : קל
כמות: 25 יחידות

רכיבים:

100 גרם חמאה 
100 גרם כשדה (ראה מתכון סמנה)
1 כוס חלב (כוס עם ידית) 
1 כף שמרים יבשים
1 אבקת אפיה 
1 כף קצח (קוחדה סודה) - מבוררת       
4 כפות סוכר 
1/2 כפית מלח דק 
3 כוסות קמח מנופה (כוס עם ידית)
ביצה – לבחירה 

אופן ההכנה:
1. הכניסו לסיר כובאנה (או כל סיר חלבי אחר) חמאה, כשדה וחלב, חממו מעט והורידו מהאש. 
2. הוסיפו לסיר את השמרים היבשים, אבקת אפיה, קצח (יש לברור לפני), סוכר ומלח וערבבו
3. נפו את הקמח והוסיפו לסיר.
4. יש המוסיפים ביצה לבצק - לבחירה.[הכעכות שבתמונות ללא ביצה]
5. עבדו היטב לבצק, כסו במכסה הסיר או במגבת והשהו בפינה חמימה לתפיחה קלה כ-45 דקות. הבצק יוצא מעט כבד וקשה, אינו נדבק ואינו תופח הרבה. 
6. חממו את התנור לחום בינוני 180 צ'
7. קרצו מהבצק כ-25 עיגולים קטנים, לושו כל עיגול ועבדו אותו, כך שאת הקצוות החיצוניות משכו פנימה לכוון האמצע כעין שקיק (ראו תמונה- לבקש תמונה כזאת) ואח"כ הפכו כדי שהצד החלק יהיה כלפי מעלה.
8. רפדו תבנית אפיה גדולה בנייר אפיה, סדרו את הכעכות עם מרווחים בין אחד לשני, 
9. משחו את הכעכות בביצה טרופה (בדקו שאין דם).
10. אפו בתנור המחומם מראש כ-25 דקות עד להשחמה, כמובן שעדיף לאפות במסעטא (טאבון) אם יש.

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד