חיפושדלג על חיפוש
בר עליוןדלג על בר עליון
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

מְקַסְקַס

מקסקס נקרא על שם הגזירה

רכיבים:

1 ק"ג קמח 
¼ 1 כוסות סוכר 
2 סוכר וניל
2 אבקת אפייה
קורט מלח
2 כפות גדושות קצח - מבורר
2 מרגרינה (או 2 כוסות שמן- הבצק קצת מתפורר ופחות פריך).
2 ביצים 
1/2 כוס מיץ תפוזים (או מים)

אופן ההכנה:

1. נפו את הקמח לקערה גדולה והוסיפו את החומרים היבשים:סוכר, סוכר וניל, אבקת אפיה, מלח וקצח.
2. הוסיפו את שאר המרכיבים: מרגרינה, ביצים (לבדוק מדם), מיץ תפוזים.
3. לושו ביחד עד לקבלת בצק אחיד.
4. קירצו עיגולים בגודל חופן, גלגלו אותם לרצועות ארוכות ודקות בקוטר של 1 ס"מ (ראו תמונה) וגזרו במספרים (טבולות ומיועדות לכך) למשולשים קטנים. 
5. אפו בתנור בחום בינוני  175 צ' כ- 10 דקות, ערבבו והפכו לצד השני ואפו לעוד כ-7 דקות עד לקבלת צבע זהוב/שחום.

דרגת קושי: בינוני
זמן הכנת הבצק 15 שעה
זמן הכנת המשולשים כ- 2 שעות
כמות: כ- 4 תבניות גדולות 

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד