חיפושדלג על חיפוש
בר עליוןדלג על בר עליון
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

חוואיג' למרק

חויאיג' מרק הינו תערובת של תבלינים המשמשים לתיבול המרק, החואיג' הוא המפיץ את ריחו המיוחד של המרק התימני ברחבי הבית.
דרגת קושי- במדאק קשה במטחנה קל
קושי: במדאק - קשה, במטחנה – קל

זמן הכנה: כ- 1.5 שעות כולל ברירה וטחינה.(במדאק)

כמות: כ-300 גרם 

החומרים:
150 גרם כורכום שלם
50 גרם כמון שלם – מבורר 
20 גרם פלפל שחור שלם
20 גרם הל שלם
20 גרם זיר (ציפורן) שלם
100 גרם  בצל יבש קלוי או בצל ירוק קלוי – לבחירה (מוסיף טעם, ריח וצבע)

אופן ההכנה:
1. בררו ונקו היטב את הקטניות.
2. שטפו את הבצל וחתכו לקוביות קטנות, קלו במחבת עד להשחמה
3. הכניסו את החומרים למדאק (אפשרי במטחנת קפה) וטחנו.
4. אחסנו בצנצנת זכוכית אטומה עדיף במקפיא.
ישנה אפשרות לטחון כל סוג בנפרד ואח"כ לערבב ביחד.

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד