צור קשרדלג על צור קשר
חיפושדלג על חיפוש
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד
מרק בשר
זמן 4 שעות
כמות 8 סועדים
קושי : בינוני
החומרים:
1 ק"ג חתיכות בשר (ראש או צלעות או כל סוג)
3 ליטר מים
כף מלח שולחן
5-6 שיני שום שלמים
5-6 שיני שום כתושים
1-2 בצלים שלמים או חצאים (אפשרי מטוגן)
עלי כבזרה (כוסבארה) טריים (לבחירה)
5-6 גזר
3-4 תפו"א
כף גדושה חוויאג' מרק
אופן ההכנה:
1. חתכו את הבשר לחלקים, שטפו במים, פזרו מלח בישול והשהו למליחה 18 דקות, שטפו במים מהמלח. (כל זאת כמובן לאחר שהבשר עבר מליחה של שעה באטליז)
2. הרתיחו את המים בסיר גדול.
3. הכניסו את הבשר למים הרותחים, הוציאו את ה"זיפאר" (כעין לכלוך שצף למעלה ובד"כ נדבק לצידי הסיר) [לא להוציא את השומן זה נותן טעם טוב למרק!]
4. טבלו במלח, הוסיפו שום כתוש, שום שלם, בצלים, גזרים, תפוחי אדמה השהו שיתבשל עד על אש נמוכה. זמן הבישול במרק בשר ארוך יותר.
5. כשהמרק מבושל הוסיפו חוואיג' מרק והמשיכו לבשל כ 10 דקות נוספות.