חיפושדלג על חיפוש
בר עליוןדלג על בר עליון
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

מרק עוף

נאכל עם חילבה, סחוק, פיתות, לחוח,
דרגת קושי: קל
זמן: שלוש שעות

רכיבים: (כמות ל- 6 סועדים)

3 כרעיים או חלקי עוף שלם
3 ליטר מים 
כף מלח שולחן
5-6 שיני שום שלמים 
5-6 שיני שום כתושים 
1-2 בצלים שלמים או חצאים (אפשרי מטוגן) 
עלי כבזרה (כוסבארה) טריים (לבחירה) 
5-6 גזר 
3-4 תפו"א
כף גדושה חוויאג' מרק 

אופן ההכנה:

1. חתכו את העוף לחלקים, שטפו במים, פזרו מלח בישול והשהו למליחה 18 דקות, שטפו במים מהמלח.
2. הרתיחו את המים בסיר גדול.
3. הכניסו את העוף למים הרותחים, הוציאו את ה"זיפאר" (כעין לכלוך שצף למעלה ובד"כ נדבק לצידי הסיר) [לא להוציא את השומן זה נותן טעם טוב למרק!]
4. טבלו במלח, הוסיפו שום כתוש, שום שלם, בצלים, גזרים, תפוחי אדמה השהו שיתבשל כ-40 דקות על אש נמוכה ורחבה עד שהתפו"א והגזרים רכים.
5. כשהמרק מבושל הוסיפו חוואיג' מרק והמשיכו לבשל כ-10 דקות נוספות.
 
יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד