חיפושדלג על חיפוש
בר עליוןדלג על בר עליון
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

זאום (מטיט)

רכיבים: (כמות ל-5 מנות)

2 אשל 
2 שמנת 
1 כפית מלח 
250 מ"ל מים 
200 מ"ל חלב 
4 כפות קמח
4 שיני שום 
כפית סחוק (לפי הטעם) 
זעתרא לפי הטעם
עלי כבזרה (כוסבארה) טריים - לבחירה

לפתות: פתיתי לחם או פיתה
מעט סמנה

אופן ההכנה:

1. הכניסו לתוך סיר: אשל, שמנת, מלח, מים, חלב וערבבו עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
2. הוסיפו את הקמח וערבבו היטב שלא יווצרו גושים (ניתן לערבב את הקמח בנפרד עם מעט מים שלא יהיו גושים ואח"כ להכניס לסיר). 
3. הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש והמשיכו לבשל עד שמבושל היטב (עד שהשום מתרכך).
4. פתות: הוסיפו פתיתי לחם או פיתה לתוך הסיר לאחר שהמטיט מוכנה והוסיפו מעט סמנה ובשלו יחד. (ברכת הפתות- מזונות)

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד