חיפושדלג על חיפוש
בר עליוןדלג על בר עליון
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

פתות מצות (חלבי – פסח)

רכיבים: (כ-4 מנות)

3 כוסות חלב
1 כוס מים
1 כפית מלח דק
7 מצות

לפתות מתוק- סוכר וקינמון במקום מלח (כמות לפי הטעם)

אופן ההכנה:

1. הרתיחו את החלב והמים בסיר כובאנה חלבי או כל סיר חלבי אחר.
2. שברו מצות לפתיתים
3. מיד! כשהחלב מתחיל לרתוח ועולה הוסיפו את פתיתי המצות וערבבו, בשלו מעט כ- 2 דקות.
4. כבו את הגז וכסו את הסיר. הניחו למצות להיספג בחלב.
5. הוסיפו סמנה וערבבו.

להכנת פתות מתוק:
מוסיפים סוכר וקינמון (קרפה) במקום מלח. 

ברכתו ברא מיני מזונות

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד