הדרים: תפוז, קלמנטינה, לימון, אתרוג, פומלה, אשכולית, פומלית
נגיעות חיצונית: מצויה בכל פירות ההדר
לעתים קרובות מצויות כנימות בצבע חום או
אפור כהה על קליפת הפרי. לאחר הקילוף והחיתוך יש לבדוק שהכנימות לא נצמדו לפרי,
וכן שלא עברו מהיד או מהסכין לפרי. לחילופין ניתן לשטוף היטב את הפרי אחרי הקילוף.
אם רוצים להשתמש בקליפה - לשפשף במברשת קשה או בכרית מתכת ('ננס') עם נוזל לניקוי
כלים, לשטוף ולבדוק שלא נותרו כנימות.
נגיעות פנימית: עלולה להימצא בתפוזים, קלמנטינות
ואשכוליות
עלול להיות נגוע ברימות לבנות. נגיעות
זו נדירה כאשר הפרדסים מטופלים היטב, בפרט בעונת החורף. פירות מעצים לא מטופלים
כגון מגינה פרטית, או מערבים בשנת שמיטה וכן פירות בעונת הקיץ עלולים להיות נגועים
יותר.
א. בעת הקילוף, יש לעיין בצד הלבן של
הקליפה אם ישנו כתם חום או אזור רך במיוחד הנמשך לתוך פנים הפרי, ולבדוק אם יש
חדירה של רימות במקום זה.
ב. אם הפרי
רך במיוחד או בעל צבע וריח משונה, יש לבדוק את פנים הפלחים. אם נמצא פרי נגוע, יש
לבדוק היטב את כל הפירות מאותה קניה.
מיץ הדרים - סחוט ביתי: רצוי לנקות את הפירות בכרית מתכת ונוזל
לניקוי כלים לפני הסחיטה, כדי למנוע חדירת כנימות למיץ. לחילופין, ניתן לסנן דרך
מסננת צפופה לאחר הסחיטה.
סחוט טבעי מסחרי: יש לסנן את המיץ במסננת צפופה.