פיצוחים
גרעיני דלעת: עם קליפה (לבנים): בדרך כלל נקיים. אם הקליפה פגומה, יש לקלף ולבדוק.
קלופים (ירוקים):
לנער במסננת ירקות על גבי משטח לבן ולבדוק אם נפלו תולעים על המשטח. אם נמצאו
תולעים, אין להשתמש.
גרעיני אבטיח: לפתוח ולבדוק
מדגם של כ10%-. אם נמצאה נגיעות, יש לפתוח ולבדוק את כולם.
גרעיני חמניות: עם קליפה (שחורים): צריך
לקלף כל אחד ולבדוק.
קלופים (אפור בהיר): א.
לנער במסננת של אורז על גבי משטח לבן ולהתבונן, אם נשרו חרקים קטנים על המשטח -
אין להשתמש.
ב. לפזר
את הגרעינים על משטח לבן ולבדוק ביניהם, אם נמצאו תולעים - אין להשתמש.
בוטנים:
לבדוק את כולם מבחוץ. בוטן בו נמצאו
סימני כרסום או סימן של חדירת תולעת, חוצים ובודקים אם יש בו נגיעות פנימית.
אם נמצאה תולעת, יש לחצות את כולם ולבדוק מבפנים. [גם אם לא נמצאה נגיעות, טוב
לחצות כ10%- ולבדוק בפנים]. בסוף הקיץ
ובסתיו דרושה תשומת לב מיוחדת.
בוטנים טחונים: ראה אגוזים קצוצים.
בוטנים מצופים (קבוקים, מצופים שוקולד וכדומה): לפתוח כ10%-, אם נמצאה נגיעות - לפתוח את כולם.
בוטנים בקליפתם הקשה: ראה אגוזים בקליפתם הקשה.
פיסטוקים:
מקלפים ומתבוננים אם יש “קורי משי” או
זחל. פיסטוק עליו נראו סימני נגיעות, חוצים ובודקים אם יש בו נגיעות פנימית. אם
נמצאה תולעת, יש לחצות את כל הפיסטוקים ולבודקם מבפנים. [גם אם לא נמצאה נגיעות,
טוב לחצות כ-10% ולבדוק בפנים].