חיפושדלג על חיפוש
בר עליוןדלג על בר עליון
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

פיצוחים

גרעיני דלעת:     עם קליפה (לבנים):       בדרך כלל נקיים. אם הקליפה פגומה, יש לקלף ולבדוק.

                      קלופים (ירוקים):        
לנער במסננת ירקות על גבי משטח לבן ולבדוק אם נפלו תולעים על המשטח. אם נמצאו תולעים, אין להשתמש.

גרעיני אבטיח:    לפתוח ולבדוק מדגם של כ10%-. אם נמצאה נגיעות, יש לפתוח ולבדוק את כולם.

גרעיני חמניות:   עם קליפה (שחורים):    צריך לקלף כל אחד ולבדוק.

                      קלופים (אפור בהיר):    א.  
לנער במסננת של אורז על גבי משטח לבן ולהתבונן, אם נשרו חרקים קטנים על המשטח - אין להשתמש.

                                          ב.   לפזר את הגרעינים על משטח לבן ולבדוק ביניהם, אם נמצאו תולעים - אין להשתמש.

בוטנים:  
לבדוק את כולם מבחוץ. בוטן בו נמצאו סימני כרסום או סימן של חדירת תולעת, חוצים ובודקים אם יש בו נגיעות פנימית.

            
אם נמצאה תולעת, יש לחצות את כולם ולבדוק מבפנים. [גם אם לא נמצאה נגיעות, טוב לחצות כ10%- ולבדוק בפנים].  בסוף הקיץ ובסתיו דרושה תשומת לב מיוחדת.

בוטנים טחונים: ראה אגוזים קצוצים.

בוטנים מצופים (קבוקים, מצופים שוקולד וכדומה): לפתוח כ10%-, אם נמצאה נגיעות - לפתוח את כולם.

בוטנים בקליפתם הקשה: ראה אגוזים בקליפתם הקשה.

פיסטוקים:   
מקלפים ומתבוננים אם יש “קורי משי” או זחל. פיסטוק עליו נראו סימני נגיעות, חוצים ובודקים אם יש בו נגיעות פנימית. אם נמצאה תולעת, יש לחצות את כל הפיסטוקים ולבודקם מבפנים. [גם אם לא נמצאה נגיעות, טוב לחצות כ-10% ולבדוק בפנים].

 

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד